When in Italy…

Jeg kunne skrevet side opp og side ned om den fantastiske ferien til Italia. 15 dager i sol og varme, med den italienske atmosfæren og gode venner ble mange minner skapt. Vi har bodd i Pisa, vi har bodd på vingård ved kysten i Grosseto, vi har nytt fantastiske dager på Villa Helena ved Montefiascone og avsluttet ferien med en tur innom Firenze. Opplevelsene er mange. Vi har spist mye pasta og pizza, og til og med hatt matkurs med Luciana på Villa Helena der vi lærte å lage både pasta og focaccia. Selv har vi laget flere pastaretter hjemme på kjøkkenet, blant annet lasagne.

IMG_2475

Lasagne

Ingredienser

 • Ragu:
 • 2 ss Olivenolje
 • 1000 gr kjøttdeig
 • 1 løk
 • 4 fedd hvitløk
 • 1 boks knuste tomater
 • 1 boks cherritomater
 • 2 ts knust chili
 • 3 ss tomatpuré
 • 3 ss rød pesto
 • 10 blader fersk basilikum
 • Smak til med talienske urter, salt og pepper
 • Bechamel saus:
 • 3 ss smør
 • 4 ss hvetemel
 • 7 dl melk
 • 6 ss revet gulost
 • 1/2 fersk mozzarella
 • 2 ts salt
 • 12 ts pepper
 • Til montering:
 • Ferske lasagneplater
 • Revet ost (gjerne mozarella) og fersk mozarella

Ha olivenolje i stekepannen og tilsett hakket løk og hvitløk. Ha i kjøttdeig etter et par minutter. Når kjøttdeigen er stekt, tilsettes en boks med knuste tomater, cherrytomater, tomatpuré, rød pesto, knust chilli, basilikum, italienske urter, salt og pepper. La kjøttsausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. (Hvis kjøttsausen trenger mer smak tilsettes eventuelt mer tomatpuré og knust chilli.

Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i til melsmaken begynner å avta. Den skal være forholdsvis tykk, så vær forsiktig med mengden melk. Ha i osten og rør til den smelter. Smak til med krydder.

Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Dryss over revet ost og fersk mozzarella til slutt.

Sett formen i stekeovn på 225° C og stek i ca. 40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile noen minutter før servering.

En kommentar om “When in Italy…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s