Kylling og bacon – det er aldri feil

Med en kremet saus, soltørkede tomater, squash, chili, fersk basilikum, løk, cherrytomater, fersk parmesan og mozzarella, så har du en vinner. Aller helst skulle jeg servert denne med nylaget pasta, men pastamaskinen er ikke i hus ennå. På Coop glimret den ferske fettuccinien med sitt fravær, og jeg måtte ty til «second best» – linguini fra Barilla. Det gikk ned på høykant allikvel.

Denne retten testet jeg for første gang i Italia, og den seilte fort opp som en favoritt hva kylling og bacon i form angår. Da tidligere kolleger var på middag, hadde jeg finpusset oppskriften noe, og stemningen var tipp-topp. Tredjemann ut var Andrews fetter fra Australia, og nå var det fulltreffer med alle ingredienser. Det var jo selvsagt en teskje chilipaste som skulle være avgjørende. Og heldigvis var det suksess. For på vei ned i skuffen gikk glasset i bakken og chili fra gulv til tak og vegger – ikke minst på hele meg -var et faktum. Enden på visa var god, og vi ble stappmette.

Denne oppskriften var mer enn nok til tre voksne og to barn, og i tillegg var det igjen til to sultne karer når det var lunsjtid dagen derpå.

Kyllingfristelse

Ingredienser:
4 kyllingfileter
2 pakker bacon
1 squash
1 rødløk
Et par never fersk basilikum
2 fedd hvitløk
Ca. 8 cherrytomater
1 pakke mozzarella
6 ss parmesan
4 ss soltørkede tomater
2 ts italienske urter (tørkede)
1 ts chilipaste
Salt og pepper
2 ss maizena
4 ss hvetemel
1 beger lettfløte
4 dl lettmelk
Olivenolje
Fettuccine eller linguini

Slik gjør du:

Skjær kyllingen i mindre biter (del en filet i fire). Bland hvetemel, 2 ss parmesan og salt. Vend kyllingen i blandingen, og stek i litt olivenolje til kyllingen nesten er gjennomstekt.

IMG_2982

Mens kyllingen steker freser du hvitløk i litt olivenolje i en gryte på middels varme. Ikke la den bli brun. Del squash og løk, og stek det sammen med hvitløken. Ha i de soltørkede tomatene. Reduser varmen og tilsett lettfløte, basilikum, chilipaste, italienske urter, salt og pepper. Ha i halvparten av melken. Den andre halvparten rører du 2 ss maizena i før du tilsetter den i gryta. Nå skal sausen tykne på svak varme. Bruk gjerne litt ekstra lettmelk om den blir for tykk, og smak til med mer urter, salt og pepper om du synes det trengs.

Ha den ferdigstekte kyllingen over i en form og hell fløte- og grønnnsaksblandingen over. Del cherrytomatene i to og dander sammen med basilikum på toppen. Til slutt deler du mozzarella i biter og har på topp sammen med resten av parmesanen.

Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter.

Mens formen står i ovnen, koker du pasta.

Jeg laget også en Bar pizza som jeg serverte til kyllingen.

P.S Jeg digger sopp…men det gjør ikke resten av familien…Denne retten er helt nydelig om du steker seks – åtte sopp i skiver sammen med løken og squashen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s