Tid for pasta…

Under vår ferie til Italia og Villa Helena i sommer, fikk vi besøk av Luciana Olimpieri som hadde pastakurs med oss. Det ga blod på tann. Hun involverte både store og små, og mestringsfølelsen sto i taket da Luciana sørget for at dette var lett som en plett.

Ikke bare var det lærerikt, det var godt også. Da kurset var ved veis ende fikk vi beskjed om at vi kunne gå ut og sette oss. Der fikk vi servert nystekt focaccia (som vi også var med på å lage), prosciutto og rødvin. Luciana og Stefi dekket bordet under pergolaen, og der ble det servert herlig ravioli med ricotta, spinat og trøffel. At måltidet ble avsluttet med en fantastisk tiramisu – var helt herlig.

Men det aller beste med dette måltidet var opplevelsen – det at vi ble så inkludert og fikk så god opplæring av Luciana – gjorde kurset til en opplevelse for alle åtte.

IMG_2471

Italiensk mat seiler opp som en soleklar favoritt, og vi bestemte oss etter kurset for å kjøpe pastamaskin. Anders snekret sammen en super fjøl for pastalaging i 40-årsgave til meg, så da Jamie Olivers pastamaskin i tillegg var i hus, var det bare å hoppe i det.

Jeg knadde og knadde, og fulgte oppskriften steg for steg. Litt kjevling, bretting og flere ganger gjennom maskinen, så var det fettuccine. To minutter i fosskok senere og litt godt med kjøttsaus – så var pastamåltidet komplett. Og pastaen – den var utrolig god den. Dette skal gjentas!

Pasta og kjøttsaus for fire personer

INGREDIENSER
Pasta
:
Oppskrift fra Luciana Olimpieri – We cook for you Italia
400 gr tipo 00 mel
200 gr semulegryn
1 ss olivenolje
6 egg
Kjøttsaus:
1 ss Olivenolje
2 fedd hvitløk
1 løk
0.5 ts tørket chili
400 gr kjøttdeig
2 bokser knuste tomater
3 ss rød pesto
1 neve basilikum
Salt og pepper

SLIK GJØR DU

Pasta:
Sikt mel og semule sammen og lag en liten haug på arbeidsbordet. Lag en fordypning midt i haugen, og ha i egg og olivenolje.

Visp eggene først med en gaffel før du sakte men sikkert begynner å blande melet inn – litt og litt av gangen. Når alt har blandet seg sammen begynner du å kna. Pastadeigen er ferdig knadd når den er myk, smidig og  elastisk.

Pakk den inn i plastikk og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Kjevle deigen til en liten firkant og kjør den gjennom pastamaskinen på det høyeste trinnet. Fold deigen sammen ende mot ende, og kjør et par ganger til. Så gjentar du prosessen og kjører deigen gjennom på lavere og lavere trinn til du oppnår så tynn pasta som du ønsker før du kjører den gjennom fettuccinekutteren eller spaghettikutteren.

Kjøttsaus:
Fres hvitløk og løk i olivenolje, tilsett tørket chili og kjøttdeig og la det steke til kjøttet er gjennomstekt.

Ha i knuste tomater, basilikum og rød pesto. La det putre på lav varme. Smak til med salt og pepper.

Kok opp en stor kjele med vann og ha i 1 ts salt. Tilsett pastaen når vannet koker, og la det fosskoke i cirka 2 minutter. Pass på at pastaen ikke koker for lenge.

Sil av vannet og server sammen med kjøttsausen.

4 kommentarer om “Tid for pasta…

 1. Helen sier:

  Jeg er ihvertfall imponert !!
  Har aldri begitt meg utpå pasta laging….

  Flinkinger !!

  Hadde lunsj med Luciana her om dagen, og det var hun som fortalte meg at DU hadde prøvd deg 😉

  Hilsen Helen

  Likt av 1 person

  • Anine Gutubakken Byles sier:

   Tusen takk 🙂 Det er så gøy. Vi har laget pasta to ganger nå, og til helgen tar vi med pastamaskinen til hytta til Toril og Anders, så da blir det pasta til fjells.

   Kurset med Luciana var så god hjelp, og jeg følger hennes oppskrift fra punkt til prikke.

   Hilsen Anine

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s