Tid for pasta…

Under vår ferie til Italia og Villa Helena i sommer, fikk vi besøk av Luciana Olimpieri som hadde pastakurs med oss. Det ga blod på tann. Hun involverte både store og små, og mestringsfølelsen sto i taket da Luciana sørget for at dette var lett som en plett.

Ikke bare var det lærerikt, det var godt også. Da kurset var ved veis ende fikk vi beskjed om at vi kunne gå ut og sette oss. Der fikk vi servert nystekt focaccia (som vi også var med på å lage), prosciutto og rødvin. Luciana og Stefi dekket bordet under pergolaen, og der ble det servert herlig ravioli med ricotta, spinat og trøffel. At måltidet ble avsluttet med en fantastisk tiramisu – var helt herlig.

Men det aller beste med dette måltidet var opplevelsen – det at vi ble så inkludert og fikk så god opplæring av Luciana – gjorde kurset til en opplevelse for alle åtte.

IMG_2471

Italiensk mat seiler opp som en soleklar favoritt, og vi bestemte oss etter kurset for å kjøpe pastamaskin. Anders snekret sammen en super fjøl for pastalaging i 40-årsgave til meg, så da Jamie Olivers pastamaskin i tillegg var i hus, var det bare å hoppe i det. En helt vanlig onsdag sto pasta på menyen. To spente barn fulgte med, og selv var jeg ikke helt sikker på hva utfallet ville bli. For å si det sånn – det var pasta i skuffen. I tilfelle.

Jeg knadde og knadde, og fulgte oppskriften steg for steg. Jeg må innrømme at jeg var mer enn betenkt underveis, for deigen var slett ikke som Lucianas. Men heldigvis ga jeg ikke opp – og etter de viktige 30 minuttene i kjøleskapet – så var den faktisk i nærheten. Litt kjevling, bretting og flere ganger gjennom maskinen, så var fettuccine et faktum. To minutter i fosskok senere og litt godt med kjøttsaus – så var pastamåltidet komplett. Og pastaen – den var utrolig god den. Dette skal gjentas!

Pasta og kjøttsaus for fire personer

INGREDIENSER
Pasta
Halvert oppskrift fra Luciana Olimpieri – We cook for you Italia
200 gr tipo 0 mel
100 gr semulegryn
1 ss olivenolje
3 egg
salt
Kjøttsaus
400 gr kjøttdeig
1 løk
2 bokser knuste tomater
1 glass rød pesto
2 ts knust chillipaste
2 fedd finhakket hvitløk
1 ss olivenolje
Basilikum
Salt og pepper

SLIK GJØR DU
Pasta
Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet og lag en fordypning midt i haugen. Ha i salt, hele egg og eggeplommer.

Visp eggene først med en gaffel før du sakte men sikkert begynner å blande melet inn. Når alt har blandet seg sammen begynner du å kna. Pastadeigen er ferdig knadd når den er myk, smidig og  elastisk.

Pakk den inn i plastikk og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Kjevle deigen til en liten firkant og kjør den gjennom pastamaskinen på det tykkeste trinnet. Fold deigen sammen ende mot ende, og kjør en gang til. Denne prosessen kan gjentas. Så kjører du deigen på tynnere og tynnere trinn til du oppnår så tynn pasta som du ønsker før du kjører den gjennom fettuccinekutteren.

Kjøttsaus
Fres hvitløk og løk i olivenolje, tilsett kjøttdeig og la det steke til kjøttet er gjennomstekt.

Ha i knuste tomater, knust chillipaste, basilikum og rød pesto. La det putre på lav varme. Smak til med salt og pepper.

 

 

 

2 kommentarer om “Tid for pasta…

 1. Helen sier:

  Jeg er ihvertfall imponert !!
  Har aldri begitt meg utpå pasta laging….

  Flinkinger !!

  Hadde lunsj med Luciana her om dagen, og det var hun som fortalte meg at DU hadde prøvd deg 😉

  Hilsen Helen

  Likt av 1 person

  • Anine Gutubakken Byles sier:

   Tusen takk 🙂 Det er så gøy. Vi har laget pasta to ganger nå, og til helgen tar vi med pastamaskinen til hytta til Toril og Anders, så da blir det pasta til fjells.

   Kurset med Luciana var så god hjelp, og jeg følger hennes oppskrift fra punkt til prikke.

   Hilsen Anine

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s