Kakekalas

Jeg har rett og slett stor respekt for alle som jobber som konditorer. Snakk om et yrke hvor tålmodighet er viktig og pirk er en stor del av arbeidsdagen.

Jeg har mye å lære!

Jeg er glad i å pynte kaker. Jeg er ingen ekspert, men har utfordret meg selv flere ganger, og lar meg inspirere av både bloggere, Pinterest og Instagram.

Kjøkkenet blir til en slagmark

En ting er helt sikkert – når kaken settes sammen – så ser kjøkkenet ut som en slagmark. Det ser ut som en tornado har fart gjennom kjøkkenet, og både mel, krem og kakesmuler finnes i hver eneste krik og krok. Enkelte kaker har vært nære på å treffe søppelkassa underveis, men jeg har klart å redde dem inn før katastrofen var et faktum.

Andrew har bursdag i desember, så kanskje jeg må lage en fluefiskekake?? Litt usikker på hvordan den kan se ut? Noen som har en god idé kanskje?

Posefan

Jeg baker gjerne fra bunnen av, men jeg er også stor tilhenger av posekaker. Hva gjorde vi før? Man stresser hjem fra jobb og innser på veien at i kveld skal jeg jo ha med sjokoladekake på foreldremøte…hjelp! Da er er en langpannekake på pose gull verdt.

De kakene jeg legger litt mer jobb i pynten på, velger jeg ofte å bruke posekake til. Da fylles de selvsagt med litt ekstra godt i form av krem, vaniljekrem, nøtter, bær eller en deilig pasjonsfruktkrem eller sitronkrem – som man nå faktisk også får kjøpt ferdig på glass. Anbefales.

Mislykket sjokoladekake – en hit

IMG_3752

Skulle sjokoladekaken bli mislykket – da lager jeg rett og slett en mislykket sjokoladekake. Den ble en stor vinner på en barnebursdag for et par år siden – etter at kaken så ut som et krater og hadde null sjanse for gjenopplivning – trodde jeg.

Eksempel på ingredienser til en «mislykket sjokoladekake»:

1 mislykket sjokoladekake – gjerne en posekake
1 boks vaniljekrem
3 dl kremfløte – pisket med 2 ss sukker
1 pose Nonstop
Kakestrøssel
Nøtter – hakkede eller i skiver
Sjokoladesaus og pasjonsfruktkrem
1 boks fruktcocktail
Jordbær
Iskrem

Dette er ingrediensene jeg pleier å bruke, men her er det bare fantasien som kan sette en stopper. Her er alt lov.
Legg alt lagvis i en dyp bolle. Jo mer – jo bedre.
Smaker kjempegodt og ser faktisk veldig dekorativ ut.
Pynt gjerne med iskjeks opp ned eller en fakkel.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s