En verdensmesters pizzadeig

Jeg har testet ulike pizzadeiger en stund, og endelig har jeg funnet favoritten. Etter litt søk på nettet, så fant jeg en video på youTube av pizzakokken og verdensmesteren, Davide Civitiello der han forteller deg steg for steg hvordan du kan bake en perfekt pizza hjemme.

Verdensmester

Allerede som niåring begynte Davide Civitiello fra Napoli å jobbe i pizzeria «Da Gennaro» med Vincenzo Costa, mannen som lærte han hemmeligheten og kunsten bak napolitansk pizza. 18 år gammel gikk veien videre til Rossopomodoro som har restauranter over hele verden. I 2013 gikk han av med seieren i det 12. verdensmesterskapet i Pizzaiuolo «Trofeo Caputo» i Napoli. Hvert år konkurrerer over 600 pizzakokker fra 40 land på fem kontingenter på Pizza Stadium ved strandpromenaden Via Caracciolo i Napoli.

På ønskelisten

Civitiello brukte et trau da han blandet deigen sammen, så der har vi nok et kjøkkenredskap som står på ønskelisten. Det ga mer plass til å jobbe med deigen, spesielt da salt skulle blandes med vann på en side og gjær med mel på den andre siden. Men jeg fikk det til i kjøkkenmaskinen min også.

Klappe ikke kjevle

Å rulle ut de individuelle pizzabunnene etter 20 minutters heving for så å heve i ytterligere 4-6 timer, gjorde det lettere da pizzabunnen skulle klappes ut før steking. Når du kjevler presser du mye luft ut av deigen, derfor er det best å klappe og dra deigen utover til du får en tynn pizzabunn. Civitiello viser deg eksakt hvordan du oppnår best resultat i videoen under.

Link til Davide Civitiellos pizzabaking på YouTube.

Det enkle er det beste

Jeg har alltid kokt pizzasausen og hatt både chili og hvitløk i. Denne gangen fulgte jeg Civitiellos oppskrift – og enklere blir det ikke.

 • Knuste tomater
 • Salt
 • Frisk basilikum
 • Olivenolje

Riv basilikum i biter, mos tomatene, ha i salt og olivenolje og rør alt sammen. La det stå på kjøkkenbenken en stund, slik at basilikumen gir god smak på sausen.

Denne pizzasausen ga utrolig god og frisk smak på pizzaen. Dette blir en gjenganger.

Less is more

Jeg har hatt en tendens til å overfylle pizzaen med for mye topping. Da blir den bare vassen. Saus først – ikke helt ut til kanten slik at skorpen får boble opp, så fersk mozzarella og til slutt en til to typer kjøtt eller grønnsaker. Med få ingredienser kommer smakene bedre frem og bunnen blir sprøere. Jeg har selvsagt noen favoritter.

IMG_1468 2.JPG

 • Fersk mozzarella
 • Parma
 • Salami
 • Cherrytomater
 • Sopp
 • Chili
 • Blåmuggost
 • Pinjekjerner

Jeg elsker ruccola på topp, så det er et must.

 

 

En kommentar om “En verdensmesters pizzadeig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s