Hjemmelaget pesto

Er du ute etter noe lettvint til middag? Hva med hjemmelaget pesto og kylling? Knus et par fedd hvitløk i en ildfast form og legg kyllingfileter, cherrytomater, aspargesbønner og potetbåter i formen. Ha på olivenolje, salt og pepper. Stekes på midterste rille på 200 grader i cirka 30 minutter. Server med en herlig hjemmelaget pesto.

Pesto kan fryses ned

Pesto er prikken over i-en til mange måltider, og lager du dobbel porsjon er det bare å fryse ned så har du den klar neste gang du har lyst på noe godt og lettvint til middag. det smaker også helt herlig på ciabatta med kremost, pesto, kylling, bacon, ruccola, tomat og til slutt toppet med en god balsamico. I den rekkefølgen.

Pesto er godt til mye

Pesto er også godt til skinker som parma og prosciutto, og det passer bra til brød og pasta. Baker du et pestobrød er det et smakfullt tilbehør til antipasti. Er du på farten, er det bare å koke opp litt pasta og blande inn pesto. Enklere blir det ikke, og godt er det. Pesto er også godt på pizza, og ofte lager jeg en pizzadeig som jeg kun har pesto og mozarella på som et tilbehør til middagen. Her finner du oppskriften til min favorittdeig.

Enlight29 2.JPG

HJEMMELAGET PESTO
INGREDIENSER:
1 PORSJON

2 potter basilikum
2 dl pinjekjerner
150 g parmesan
1 dl olivenolje
1 fedd hvitløk
1 ts sitronsaft
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Slik gjør du:

Riv bladene av basilikumplanten.

Bland sammen basilikumbladene, hvitløk og pinjekjerner og parmesan i en food-processor, og kjør til du har en jevn saus.

Tilsett olivenolje, og kjør til pestoen er godt blandet. Øk gjerne mengden olivenolje om sausen virker for tykk.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

2 kommentarer om “Hjemmelaget pesto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s