Risotto

Sist uke dukket det opp risotto «in the making» på Insta Stories. Da fikk jeg så lyst til å teste det. Jeg har spist risotto på restaurant, men jeg har aldri laget det selv. En rask melding til  Trine Hertzenberg som har instagram-kontoen, Bonkarakka, og oppskriften var i boks. Ikke vanskelig å lage, bare litt tålmodighet, lovet hun – og det hadde hun rett i.  Det smakte rett og slett helt herlig, så dette blir slett ikke siste gangen jeg lager risotto.

Risotto med sopp

Jeg simpelthen elsker sopp, men det gjør ikke jentene mine. Jeg bestemte meg derfor for å lage en med kylling og en med sopp. Trine hadde brukt tørket sopp, så det valgte jeg også. Det var en helt herlig og nøtteaktig smak i sopp-mixen som jeg kjøpte på Meny.

IMG_1872.JPG

RISOTTO MED SOPP
INGREDIENSER:
4 PORSJONER

50 gram tørket sopp-mix
3 ss olivenolje
1 løk
2 fedd hvitløk
300 gram risottoris (arborioris)
4 dl hvitvin
1.5 – 2 liter kyllingbuljong
50 gram revet parmesan
Salt og pepper

Slik gjør du:

Bløtlegg den tørkede soppen i cirka 30 minutter.

Finhakk soppen, og del opp løk og hvitløk i små biter.

Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels varme, og fres sopp, løk og hvitløk i cirka 3 minutter, til løken er blank.

Ha i risen og hvitvinen, og la det koke inn.

Spe på med buljong litt og litt. Dette tar litt tid, og krever litt tålmodighet. La risottoen tykne, og hell på mer buljong. Om du ønsker mer smak av hvitvin kan det tilsettes med buljongen. Gjenta prosessen til risen er al dente. Det er ikke sikkert at du trenger å bruke så mye som 2 liter buljong, så om du har igjen buljong og risen virker ferdig, så dropp resten.

Rør inn revet parmesan og smak til med salt og pepper.

En kommentar om “Risotto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s