Focaccia + lasagne = sant

Etter at jeg begynte å lage hjemmelaget pasta så er det ingen vei tilbake. Lasagnen blir helt fantastisk god med fersk pasta. For å toppe det hele bør det stå focaccia på bordet. Med en enkel og frisk salat med litt ruccola og cherrytomater ved siden av, er dette et festmåltid – i hvert fall hjemme hos meg.

Selv om dette betyr flere timer på kjøkkenet, så er det verdt det.

img_2788

Oppskrifter:
Lasagne
Pasta

Focaccia

INGREDIENSER:
1 PORSJON

1 kilo hvetemel
50 gram fersk gjær
7 dl lunkent vann
50 gram olivenolje
2 ts salt
Topping:
Olivenolje
Rosmarin
Havsalt

Slik gjør du:

Varm opp stekeovnen til 220 grader.

Ha melet i en bakebolle og smuldre gjæren over i melet. Tilsett vann og olivenolje, og elt på lav hastighet i en kjøkkenmaskin til det er godt blandet. Tilsett salt og elt videre på middels hastighet i 10 minutter, til deigen slipper bollen. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.

Pensle en form som er minst 30 x 40 centimeter med olivenolje. Ha deigen over i formen og fordel olivenolje på topp. Dra deigen utover med fingrene samtidig som du lager groper i deigen. Dryss rikelig med havsalt over og fordel små kvaster med rosmarin. Du kan også bruke oliven, soltørkede tomater, hvitløk, parmesan, mozzarella eller cherrytomater om du ønsker mer smak.

Stekes på midterste rille i cirka 30 minutter. Avkjøl på rist.

2 kommentarer om “Focaccia + lasagne = sant

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s