Biff stroganoff

Biff stroganoff er en klassiker og faktisk en av mine favoritter – spesielt på en litt kald februardag. Denne oppskriften er ikke bare rask, men også veldig enkel og kan fint lages med rester fra biffmiddagen eller med mer økonomivennlig kjøtt som krever noe koketid.

Uansett er det en gryte som smaker like godt til ris som til potetmos. Server gjerne med en frisk salat og godt brød ved siden av. Ønsker du brød med mer smak kan jeg anbefale focaccia eller pestoflette.

Biff stroganoff

Ingredienser
4 personer:

200 gram frisk sjampinjong
1 stk løk
1 stk paprika
2 ss margarin
800 gram biffkjøtt
1 ts salt
2 ts pepper
Saus:
2 dl oksekraft
4 ss tomatpuré
3 dl matfløte
2-4 ss Maizena Jevner Brun

Slik gjør du:

Del sjampinjong i mellomstore biter på cirka 2×2 cm. Finhakk løk og paprika.

Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med margarin. Brun biffkjøttet sammen med den finhakkede løken. Ha på salt og pepper ved hver steking.

Ha kjøttet over i en gryte og tilsett vann slik at det dekker kjøttet. Tilsett oksekraft. Om du synes det trengs mer smak, så er det bare å tilsette mer oksekraft. La det koke i ti minutter om du har brukt biffkjøtt eller lenger om du har brukt grytekjøtt.

Ha i fløte og tomatpuré og la det småputre på lav varme i fem minutter. Tilsett sausjevner til du oppnår ønsket tykkelse på sausen.

En kommentar om “Biff stroganoff

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s