Grateng med kjøttdeig og gnocchi

Gnocchi har jeg aldri laget selv, kun spist på restaurant. Men jeg har alltid hatt så lyst til å prøve og da det i disse «tomme butikkhylletider» sto en enslig pakke med gnocchi og lyste mot meg – ja da ble det det til middag. Jeg har fortsatt til gode å lage det fra bunnen av, og det gleder jeg meg til å teste en dag.

Her brukte jeg litt av det jeg hadde tilgjengelig med utgangspunkt i sausen jeg bruker til retter som lasagne og spaghetti. Resultatet ble veldig godt og falt i smak hos både liten og stor – selv hun på seks år som er noe skeptisk til nye ting for tiden, måtte innrømme at det faktisk var veldig godt.

Grateng med kjøttdeig og gnocchi

Ingredienser
4 porsjoner:

2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
1 løk
400 gr kjøttdeig
2 bokser knuste tomater
3 ts rød pesto
Litt knust chili (kommer litt an på hvor sterk du ønsker den)
2 never fersk basilikum
Salt/pepper (smak til)
5 skiver parma
250 gr fersk mozzarella

Slik gjør du:

Varm opp ovnen til 250 grader. 

Ha olivenolje i stekepannen og tilsett hakket hvitløk og løk. Ha i kjøttdeig etter et par minutter. Når kjøttdeigen er stekt, tilsettes de knuste tomatene, rød pesto, knust chilli, basilikum, salt og pepper. La kjøttsausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. (Hvis kjøttsausen trenger mer smak tilsettes eventuelt mer chili, salt og pepper).

Mens kjøttsausen småkoker legges parmaskivene på et stekebrett med bakepapir. Sett i ovnen på midterste rille go stek til de er crispy.

Kok opp en kjele med vann og kok gnocchien etter anvisning på pakken. Sil av når de er ferdige. Den typen jeg brukte var ferdige på 2-3 minutter.

Del mozzarellaen i skiver og parmaskivene i litt mindre biter.

Bland gnocchien inn i kjøttsausen og ha det hele over i en ildfast form.

Fordel mozzarella og parma på topp og gratiner i ovnen i ca. 10 minutter til osten er gyllen. Server med focaccia eller et annet godt brød.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s