Hjemmelaget iskrem

Jeg er så heldig at jeg har en Wilfa iskremmaskin. Den har surret og gått mange ganger etter at den kom i hus. Jeg har testet alt fra vaniljeis til iskrem med smaker som karamell, jordbær, bringebær, karamell, sjokoladebiter og pistasje. Sist ut var en helt nydelig jordbærsorbet.

Jeg har prøvd ulike typer oppskrifter, men den jeg stadig går tilbake til er den enkleste. Den krever ingen koking. Jeg har testet ulike smaker og alt har smakt godt. Jeg prøvde en lettvint variant da jeg lagde pistasjis der man ikke silte ut de knuste nøttene. Selv om smaken ble veldig god, så ble den litt for kornete. Neste gang skal jeg sile ut nøttene først, eventuelt la nøttene og fløten koke opp og la det stå kjølig over natten for å tilføre mest mulig smak.

Grunnoppskrift iskrem

Ingredienser
1 porsjon:

4 eggeplommer
2 dl sukker
6 dl kremfløte
Vaniljestang/vaniljeessens
Smak:
Karamellsaus
sjokoladebiter
Jordbær
Bringebær
Nøtter
Kjeksbiter
Brownie
Lemoncurd
Passionfruitcurd

Slik gjør du:

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Bland sammen eggedosis, fløte og vaniljestang/vaniljeessens.

Tilsett eventuelt smak.

Ha blandingen over i iskremmaskinen og kjør i i 1 time. Ha iskremen over i en tett boks og sett i fryseren før servering.

Tips: Om du ikke har iskremmaskin kan du stivpiske kremfløten før du blander den sammen med eggedosisen og eventuell smak. Fyll isblandingen i en tett boks og frys i minst 4 timer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s