Koppkake

Koppkake med bær

Koppkake er noe av det letteste du kan lage og det aller beste er at den kun trenger halvannet minutt i mikrobølgeovnen. Barna vil elske å både lage og spise den. 

Du kan bruke både blåbær, bringebær og jordbær i en koppkake, og siden det er en porsjonskake så kan alle velge sin favoritt. Det passer også med sjokolade, nøtter og eplebiter om du foretrekker det. La barna lage hver sin og spis med skje rett fra koppen. 

Ingredienser
1 kopp:

4 ss hvetemel
1 ss brunt sukker 
1 ts vaniljesukker
0.5 ts bakepulver
1 ss smør
2 ss melk
1 dryss kanel
4-5 bær (Eventuelt sjokoladebiter, nøtter, eplebiter etc.)

Slik gjør du:

Ha hvetemel, brunt sukker, vaniljesukker, bakepulver og kanel rett i koppen. Smuldre smøret sammen med det tørre og tilsett melken. Rør om til du har en røre som en tykk muffinsrøre. Koppen skal være trekvart full. 

Tips: Oppskriften kan justeres opp eller ned om det er en stor eller liten kopp. I denne oppskriften er det brukt en vanlig kaffekopp.

Ha blåbær eller andre bær i røra og dytt dem litt ned. 

Plasser koppen i mikrobølgeovnen på full effekt i cirka 1:30 minutter. Tiden kommer litt an på watt-styrken på mikrobølgeovnen og på størrelsen på koppen. Du må følge med. Når kaken begynner å komme over kanten nærmer den seg ferdig. 

Serveres varm, gjerne med et dryss melis på. Både is, vaniljekrem og pisket krem passer også godt til – spesielt om den serveres som en dessert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s