Epleroser

Egentlig skulle søndagen brukes til skitur – i strålende sol og noen få minusgrader – men med en febersyk 11-åring ble det en innedag i stedet for. Godt å slappe av, og perfekt for å teste noe nytt på kjøkkenet.

Prøve noe nytt

Jeg har alltid hatt lyst til å lage epleroser, og ble inspirert av Lise Finckenhagens nydelige epleroser på godt.no. Med butterdeig i fryseren og epler på benken, var det bare å sette i gang. De fleste oppskrifter har enten smøreost eller en marmelade av appelsin  eller aprikos. Lises har aprikossyltetøy. Det manglet hjemme hos meg, så da valgte jeg å teste med Melange, sukker og kanel. Det fungerer jo godt i eplekake, så det ble også en vinner i epleroser. Med en kule vaniljeis er dette en fantastisk dessert som jeg kommer til å lage i flere anledninger.

img_4938.jpg

Ingredienser:
Porsjoner: 4

2 plater butterdeig
1 eple
2 dl vann
2 ss sitronsaft
2 ss margarin
4 ss sukker
4 ts kanel
Melis

Slik gjør du:

Tin to plater ferdig butterdeig og kjevle dem ut til de er ca. 12 x 26 cm. Dryss gjerne litt melis på benken så butterdeigen ikke setter seg fast. Del hver plate i to på langs slik at du har fire emner som er ca. 6 x 26 cm hver.

Skjær eplet i to, ta ut kjernen og skjær eplet i syltynne skiver. Ha vann og sitronsaft i en bolle og legg i epleskivene i. Kjør i mikrobølgeovnen på full styrke i 3 minutter.

Smør et tynt lag med margarin ut over hvert emne. Dryss over sukker og kanel.

Epleskivene legges langs øverste kant med ca. 1 cm mellomrom. La epleskivene stikke litt over kanten. Brett den nederste delen av butterdeigen over den øverste slik at den dekker halvveis opp på epleskivene. Begynne i den ene enden og rull sammen. Pass på at epleskivene holder seg på plass. Legg eplerosene i muffinsformer og stek på 190 grader i ca. 40 minutter.

Dryss melis over og server gjerne med pisket krem eller vaniljeis.

IMG_4933

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s