Pizzaflette

Jeg simpelthen elsker pizza. Aller helst en italiensk variant med tynn og sprø bunn, en enkel tomatsaus med basilikum, mozzarella og salami. Men jeg er også glad i å teste nye ting, og denne pizzafletten ble en suksess. Deigen er den samme som jeg alltid bruker til pizza, men med mer fyll. Denne retten passer til både lunsj og middag.

Her kan man lage individuelle pizzafletter slik at alle får det fyllet de liker, eventuelt at du rett og slett bruker det du har tilgjengelig i kjøleskapet. For min del ble det tomatsaus, mozzarella, masse sopp og prosciutto. Andre forslag er pesto, gulost, blåmuggost, skinke, kjøttdeig, kylling, løk, paprika, ananas, pølsebiter, spekeskinke, pepperoni, chili, pinjekjerner og biff. Rett og slett det du liker best.

Oppskrift på pizzaflette

Ingredienser:
4 pizzafletter:

500 gr tipo 00 mel
3 dl vann
25 gr fersk gjær
2 ts salt
0.5 dl olivenolje
Fyll:
1 boks knuste tomater
1 neve frisk basilikum
Salt/pepper
chili
Sopp
Salami
Mozzarella
Eventuelt annet fyll som du er mest glad i.

SLIK GJØR DU:

Ha i mel i en bakebolle og smuldre gjæren over. Tilsett lunkent vann og olivenolje og elt på middels hastighet i ca. 10 minutter. Tilsett salt på slutten. når deigen slipper bollen er den ferdig eltet.

Dekk bakebollen med plast og la den heve i cirka 1 time.

Tips: Om du ønsker å kaldheve over tid så bruker du kaldt vann og 15 gr gjær, og setter deigen i kjøleskapet over natten.

Det er lurt å kutte opp og forberede det fyllet du ønsker. Skal du ha kjøttdeig må den stekes først. Bruker du pesto kan du bare smøre på, men tomatsausen kan du forberede ved å ha de knuste tomatene i en bolle og tilsette basilikum, salt og pepper. Selv er jeg glad i en litt picante smak og tilsetter derfor alltid noen chiliflak. Grønnsaker kan kuttes og fersk mozzarella, prosciutto, pølser og skinke kan deles. Gulost kan raspes.

Varm opp stekeovnen til 225 grader.

Når deigen er ferdig hevet deler du den i fire og kjevler ut rektangler av emnene.

Legg saus og fyll langs midten av deigen og legg ost på toppen. Skjær fra kantene på deigen cirka hver andre centimeter inn mot fyllet og brett rillene over fyllet annenhver gang fra venstre og høyre – som en flette. 

Stek pizzaflettene i 20-25 minutter på midterste rille.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s