Bruker opp restene

I går hadde jeg besøk av tidligere kolleger, og da satt latteren løst som alltid. Det er snart ett år siden vi laget de siste utgavene av Askeravisen og Bærumsavisen, og det er så hyggelig at vi fortsatt holder kontakten. I går sto italiensk på menyen, og det bar det frukter av i dag også. Det er det som er så fint med italiensk mat – det kan fint planlegges flere måltider fra en rett.

Bar pizza

1kg tipo 00 mel
3 ts salt
1 pk tørrgjær
3 kopper vann
Til topping:
Olivenolje
Basilikum
Parmesan
Salt

Bland mel, salt og tørrgjær sammen før du gradvis rører inn vannet. Elt for hånd eller med kjøkkenmaskin til deigen er smidig. Hev til dobbel størrelse.

Jeg plukket opp et par tips på matkurs i Italia – sett bollen med deigen til heving i kald stekeovn. Da unngår du trekk. På vinteren må deigen eltes lenger.

Hvis jeg lager deigen på forhånd, så setter jeg den i kjøleskapet. Denne oppskriften lager fire pizzaer. Da jeg kun trengte to til selskapet, satt jeg resten av deigen i kjøleskapet og planla pizza til middag dagen derpå. I tillegg lager jeg litt ekstra pizzasaus i dag, og kan dermed ha lasagne eller bolognese i morgen.


Kjevle deigen tynn. Ha på olivenolje, salt, hvitløk, parmesan og basilikum.

Jeg steker alltid pizza på pizzastein. Det er viktig at steinen er varm. Sett ovnen på 250 gr. og sett inn pizzasteinen i god tid før du skal sette inn pizzaen. Stekes til den er gylden og sprø.

Pizza

Resten av pizzadeigen
Pizzasaus:
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
2 bokser hermetiske tomater
1ts chilli paste
3 ts salt
Basilikum
Topping:
Fersk mozzarella
Blå castello
Chorizo
Prosciutto
Jalapeño
Finhakket løk
Sopp

Ha olivenolje i en kjele på middels varme og tilsett hvitløk, salt og pepper. Ha i de knuste tomatene, chili paste og basilikum, og la sausen småkoke i ca. 10 minutter.

Kjevle deigen tynn og legg den på pizzasteinen. Ha på et tynt lag pizzasaus (ikke ha saus helt ut til kanten).

Ha på ost først. Så er det bare å velge og vrake i topping. I dag er Andrew på fisketur, og jeg kunne derfor lesse på med sopp – det er nemlig ikke han så glad i. Jentene er glade i skinke og ananas, så de fikk egen pizza med det.

I går spiste vi en kremet kyllingpasta med soltørkede tomater, sopp, zucchini, parmesan, mozzarella og bacon. Den oppskriften kommer senere.

2 kommentarer om “Bruker opp restene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s