Kylling i hvitvin

På fransk kan kylling i hvitvin minne om en Coq au vin blanc, og den smaker helt herlig med en deilig fransk baguette og hjemmelaget potetmos.

Hvitvin gir god saus

Det er ikke bare rødvin som gir en god saus. En kremet saus til kylling blir ekstra god med en god dose tørr hvitvin – som for eksempel en Chardonnay eller Sauvignon Blanc. Du kan fint bruke matvin, men da bør du øke mengden for å oppnå mest mulig smak.

Italiensk og fransk på menyen

Til forrett valgte jeg en italiensk risotto med sopp. En lett og god rett før en mektig hovedrett. Måltidet ble avsluttet med en søt og syrlig sitronterte. Fransk og italiensk matlaging i skjønn forening!

4F2C2B66-9C6E-4AA6-86BA-8DDBF1B6F96A 2.jpg

Kylling i hvitvin

INGREDIENSER:
4 PORSJONER

1 ss olivenolje
200 gram bacon
1 ts salt
1 ts pepper
1 kg kylling overlår
1 løk
500 gram sopp
4 fedd hvitløk
6 dl tørr hvitvin
2.5 dl kyllingkraft
2.5 dl matfløte
1 neve fersk timian
1 ts knust chili
salt og pepper etter smak
Tilbehør:
Potetmos
Fransk baguett

SLIK GJØR DU:

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med olivenolje og stek baconskivene til de er crispy. Finhakk baconet og ha dem over i en gryte.

Ha salt og pepper på kyllingbitene og fres dem i baconfettet over middels høy varme til de er gylne. Ha kyllingbitene over i gryten sammen med baconet.

Finhakk løk, sopp og hvitløk.

Stek løk og sopp på middels varme i  5-7 minutter, og ha i hvitløken mot slutten. Ha løk- og soppblandingen over over i gryten.

Tilsett hvitvin, kyllingkraft, timian og knust chili i gryten og kok opp. Senk varmen til lav og la det putre i 40 minutter.

Tilsett matfløte og la det putre på lav varme i ti minutter.

Smak til med salt og pepper, eventuelt med mer urter og krydder.

For mer smak kan man fint spe på med litt hvitvin og kyllingkraft. Er sausen for tynn kan man tilsette litt maizenajevner lys.

Server med potetmos og en deilig fransk baguette.

 

 

Legg igjen en kommentar